Mottomme on ”katu on paras kokoustila”. Menemme kaikissa projekteissa sinne missä elävä elämä on.

 

 

Osaamistamme:

 

 • tilojen uudiskäyttö ja luovat hubit
 • placemaking ja pop-upit
 • aluebrändit ja maineselvitykset

 

 

Työkenttäämme:

 

 • miten paikallisidentiteettiä voidaan vahvistaa
 • miten placemaking auttaa kehittämään julkisia tiloja
 • mitä kiinteistöjen väliaikaiskäytöllä voidaan katalysoida
 • miten alueen arvostukselle luodaan myönteistä kierrettä

 

Työskentelemme erilaisissa urbaaneissa ympäristöissä: tyhjissä kiinteistöissä, julkisissa tiloissa, vanhoissa lähiöissä, uusilla asuinalueilla. Emme rakenna taloja tai katuja vaan sosiaalista infrastruktuuria. Teemme kohtaamisen paikkoja, jotka inspiroivat näkemään mahdollisuuksia, lisäävät alueen elinvoimaa ja tuovat ihmiset yhteen.

Our House 2015 (oma projekti)

8.8.–15.8.2015, Mikkola, Vantaa

”Rohkein esimerkki siitä mitä lähiöympäristö voi olla – ja todiste että kaikki on mahdollista!”

 

    – Mari Vaattovaara, kaupunkitutkimusinstituutin johtaja, Helsingin yliopisto, Our House 2015 -lähiöfestivaalista

Our House 2015: arkkitehti Anni Hapuoja ja street art -taiteilija Jesse Pasanen kertovat osallistavasta suunnittelusta ja paikan identiteetin vahvistamisesta.

 

Työmme

idea ja konseptointi, projektin johto ja tuotanto, yhteistyökumppanuudet, yleisöohjelman suunnittelu ja toteutus, viestintä ja mediatuotantojen suunnittelu sekä festivaalin omaan käyttöön että kumppaneille kuten MTV3:lle toimeksiantoina (Egnahem Media Oy:n tuotantona)

Idea Lähiöfestistä syntyi tehdessämme Yle TV1-kanavalle tv-sarjaa “Tehtävä lähiössä” eri puolilla Suomea.“Our House 2015” tehtiin tapahtumaksi, jonne yhteiskunnan eri toimijat voisivat tulla yhteen luomaan visiota lähiöiden tulevaisuudesta ja samalla ratkaista kaupunkien kysymyksiä. Kutsuimme tapahtumaa lähiöfestivaaliksi, sillä halusimme herättää keskustelua siitä, miten suomalaiset lähiöt ovat historian kuluessa muuttuneet ja näyttää lähiöt “uusin silmin”.

 

Purkua odottanut kerrostalokortteli toimi festivaalin paikkana. Talo ja sen ympäristö tehtiin visuaalisesti erottuvaksi ja toiminnallisesti monipuoliseksi. Asuntoihin toteutettiin näyttelytilat ja ulkoseiniin Suomeen siihen mennessä suurimpia muraaleja. Talossa ja pihalla järjestettiin seminaareja, työpajoja, konsertteja, ruokatapahtumia ja ulkoilmaelokuvakonsertteja.

 

Festivaalin tiloja ja ohjelmaa tekivät yritykset, start-upit, yhdistykset sekä yksittäiset suunnittelijat ja taiteilijat. Kokeiluina toteuttiin mm. entiseen myymälätilaan paikallisten kanssa yhteisöllinen työtila ja väliaikainen hotellihuone, joka toimi myös konserttipaikkana. Festivaalin jälkeen pidettiin kirpputori, jonka koko tuotto lahjoitettiin Mikkolan koululle. Festivaali oli viikon ajan päivittäin MTV3:n Huomenta Suomi -ohjelmassa, ja sieltä tehtiin yksi koko aamun suora lähetys.

 

Kumppanit

 • pääyhteistyökumppanit LähiTapiola, Tikkurila, Tekes (nyk. Business Finland)
 • yhteistyökumppanit Kekkilä, Puustelli Group, Sokos Hotels, Vallila Interior
 • projektikumppanit Forbo Flooring Systems, Finnish Design Shop
 • mediakumppanit MTV3, A-lehdet
 • sisältökumppanit Ympäristöministeriö/Ara, Toimiva kaupunki -hanke, Helsingin kaupungin Nuorisoasiainkeskus, Oman muotoinen koti -projekti, Helsingin yliopisto, Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto, Hakunilan kansainvälinen yhdistys
 • kiitokset VAV-Asunnot

Tiimi

 • tilasuunnittelu Marika Aro, Anni Hapuoja, Johannes Nieminen, Mikko Paakkanen, Tuomas Siitonen, Ilkka Suppanen, Asli Ufacik
 • katutaide StreetArtVantaa, G-Rex ja Salla Ikonen, graafinen suunnittelu Kilda Creative, videokuvaus ja -editointi Markus Kontiainen
 • tuotantokoordinointi Miia Koski / Juni Communications
 • näyttelyrakenteet Mytime, tekniikka Broadway Finland

Lähiöfest2017 (oma projekti)

25.9.–1.10.2017, 10 kaupunginosaa Helsingissä

”Lähiöfest2017 tapahtuu juuri oikeaan aikaan, kun Helsingin kaupungissa on

käynnissä suuri muutos.”

 

    – apulaispormestari Anni Sinnemäki,

Helsingin kaupunki, 22.11.2016 Lähiöfest2017-kumppaneiden julkistuksessa

Lähiöfest2017: yhteenveto festivaaliviikosta 25.9.–1.10.2017 Helsingissä

 

Työmme

idea ja konseptointi, projektin johto ja tuotanto, yhteistyökumppanuudet, yleisöohjelman suunnittelu ja toteutus/koordinointi, viestintä, sisällöntuotanto, valokuvaus ja mediatuotantojen suunnittelu sekä festivaalin omaan käyttöön että kumppaneille toimeksiantoina *

Vuonna 2015 aloittamamme Lähiöfest sai jatkoa Helsingissä vuonna 2017. Helsingin kaupungin Kaupunkiympäristön toimialan johto kiinnostui konseptista ja sen keskittymisestä nimenomaan lähiöihin. Kehitimme konseptia ja laajensimme yhdestä lähiötalosta yhteensä 10 kaupunginosaan.

 

Festivaalin tarkoituksena oli tuoda lähiöt aiempaa vahvemmin mukaan julkiseen keskusteluun kaupungin muutoksesta ja saada osallistujiksi kaikki yhteiskunnan sektorit sekä juhlia koko kaupunkia ja sen erilaisia kaupunginosia. Yhtiömme vastasi festivaalin kokonaisuudesta ja virallisista kumppanuuksista.

 

“Lähiöfest2017” järjestettiin syyskuun lopulla 2017. Tapahtumapaikkoja olivat Vuosaari, Malmi, Kannelmäki, Kontula, Pohjois-Haaga, Herttoniemenranta, Lauttasaari, Jakomäki, Siltamäki ja Kalasatama. Festivaaliohjelmaan kuului työpajoja mm. täydennysrakentamisen mahdollisuuksista, kaupan ja palveluiden tulevaisuudesta, avoimen datan hyödyntämisestä kaupunginosissa ja lähiöiden kehittämisestä aluekeskuksina ja kansainvälinen seminaari.

 

Viikonloppuna 10 lähiössä järjestettiin kaikille avoimia yleisötilaisuuksia. Yhteistyötahoja oli yli 50. Loimme tapahtumia, jotka näyttivät eri tilat uudessa valossa – kuten uimahallin elokuvateatterissa – ja kannustimme yhteisöjä tekemään omia tapahtumia – kuten yön läpi avoinna olleen saunan. Lähiöfest2017-viikko sisälsi yli 30 erilaista tapahtumaa ja tilaisuutta, jotka keräsivät viikon aikana n. 10 000 osallistujaa.

 

 

Kumppanit

 • päätukija Helsingin kaupunki
 • pääyhteistyökumppanit Vahanen, K-Market
 • yhteistyökumppanit NCC, Kiinteistömaailma, Danske Bank
 • sisältökumppanit Aalto-yliopisto, Kaupunkiakatemia, Aalto PRO, Arkkitehtuurin tiedotuskeskus, Sitra, Forum Virium, Teurastamo, Kulttuurikeskus Caisa, Alankomaiden suurlähetystö, Viron suurlähetystö, Suomen Benelux-instituutti
 • mediayhteistyö Radio Helsinki, Image-lehti

Tiimi

 • tuotantokoordinointi Viivi Salonen ja Paula Harjula
 • verkkosivut ja karttasovellus Jyrki Vanamo / Mapdon
 • videotuotannot Egnahem Median ohjeistuksella Havu Media, graafinen suunnittelu Minsu Kuusisto ja Dog Design

* Huom. Lähiöfest siirtyi sopimuksella loppuvuodesta 2017 Urban Practicelle toiselta yhtiöltämme Egnahem media Oy, joka vastaa edelleen festivaalin viestinnästä. Lue lisää Lähiöfest

ota yhteyttä

Urban Practice Oy

Y-tunnus: 2413991-2

 

Paperilaskut: Döbelninkatu 3 b 20, 00260 Helsinki

Sähköiset laskut:  003724139912 / operaattori Maventa 003721291126

 

Urban Practice Oy kerää asiakkaitten ja yhteistyökumppaneiden yhteydenottoja ja ajoittaisia uutiskirjeitä varten. Asiakasrekisteriin kerättyjä henkilötietoja ovat nimi ja sähköposti. Käsittelemme henkilötietoja oikeutetun edun perusteella luottamuksellisesti ja yksityisyyden suojaa kunnioittaen.

 

© Urban Practice Oy 2018  All Rights Reserved