Urbaani muutos ei ole yhden toimijan tai toimialan tontilla.

 

Siksi rakennamme uusia partneruuden malleja eri sektoreiden välille.

 

Kumppanuus tarkoittaa meille muuta kuin vain sponsorointia. Kumppanit ovat projekteissamme aina asiantuntijoita ja toimijoita. Etsimme ristiriitaistenkin intressien keskeltä tavoitteita, joiden puolesta kaikki haluavat työskennellä. Teemme malleja joilla ”hyvä saadaan kiertämään” – sekä taloudellisesti että yhteisöllisesti.

 

Työkenttäämme:

 

 • miten saadaan enemmän tahoja toimimaan kaupungin ja naapurustojen hyväksi
 • millaiset rakenteet tukevat sektoreiden välistä yhteistyötä
 • millä toimintamalleilla voidaan vahvistaa omaehtoista toimintaa
 • miten yksittäiset teot saadaan leviämään ja kumuloitumaan

Osaamistamme:

 

 • public-private-people-yhteistyörakenteet
 • osallistava budjetointi ja yhteisörahoitusmallit
 • corporate social responsibility -projektit

Päivitämme sivua

Päivitämme sivua

Safka-pop-up-ravintola (yhteistyöprojekti & toimeksianto)

29.9. (kutsuvieraille) ja 30.9.2017 Vuosaaren lukiossa Helsingissä

"Olemme Helsingin kaupungilla hyvin iloisia tästä lahjoituksesta, joka tukee tärkeää nuorten Ruuti-toimintaa. Ruuti on kaikille helsinkiläisille nuorille ja sen avulla nuoret pääsevät mukaan vaikuttamaan omaan kaupunkiinsa."

 

– apulaispormestari Nasima Razmyar, Helsingin kaupunki 11.10.2017 Lähiöfestin ja K-Marketin lahjoittaman 10 277€:n shekin luovutustilaisuudessa

 

Lähiöfest2017: K-Marketin Safka-pop-up-ravintolan tuotto 10277€ lahjoitus 11.10.2017 Helsingin kaupungille Ruuti-toimintaan

 

työmme

idea ja konseptointi yhteistyökumppanille, kouluyhteistyön rakentaminen, lahjoituksen konsultointi ja kontaktointi, mediayhteistyö, sisällöntuotanto ja mediatuotannot festivaalin käyttöön, videot toimeksiantoina yhteistyökumppanille

Lähiöfestin tavoitteena on alusta asti ollut paikallisuuden vahvistaminen konkreettisilla keinoilla. Olemme rakentaneet festivaalista alustan, joka antaa naapuruston erilaisille yhteisöille mahdollisuuksia uudenlaisiin kumppanuuksiin ja myös omien hankkeiden rahoitukseen. Ensimmäisellä festivaalilla v. 2015 kumppanimme lahjoittivat näyttelytilojen tuotteiden “kirpputorilta” saadut tuotot Mikkolan koululle. Koulu toteutti uuden oppimisympäristön vanhaan luokkaan ja sai yhteistyökumppani Kekkilältä hyötypuutarhan opetuskäyttöön.

 

Lähiöfest2017-tapahtumassa monet yritysyhteistyökumppaneista toteuttivat tekoja paikallisten yhteisöjen hyväksi. Pääyhteistyökumppani Vahanen työskenteli ennen festivaalia ja sen aikana Kontulassa sijaitsevien taloyhtiöiden kanssa, ja etsi asukkaiden kanssa yhdessä motiiveja lisärakentamiselle ja työkaluja paremman dialogin aikaansaamiseksi kaupungin edustajien ja muiden toimialojen kanssa.

 

Pääyhteistyökumppani K-Market toteutti pop up -ravintolan Safka Vuosaaren lukioon, joka on Helsingin kaupungin kouluja. Projekti tarjosi käytännön koulutusta niin lukiolaisille kuin Stadin ammattiopiston nuorille, jotka saivat oppia Harri Syrjäseltä ja Marko Palovaaralta, jotka luketuvat maan huippukokkeihin lukeutuvilta. K-Market huolehti tavarantoimittajasopimuksista ja visuaalisesta ilmeestä sekä ohjelmanumeroista. Vastasimme yhteistyöstä koulun kanssa ja mediayhteistyöstä Radio Helsingin kanssa, joka teki tapahtumapaikalta pitkän suoran lähetyksen. Safka-ravintolassa kävi yleisöpäivän aikana yli 2 000 ruokailijaa. K-Market lahjoitti koko tuoton 10 277€ festivaalin jälkeen Helsingin kaupungin Ruuti-toiminnan osallistuvaan budjetointiin, jonka kautta nuoret itse pääsivät päättämään käyttökohteen lahjoitukselle.

MiniDome Lähiöfest-viikon hubina (yhteistyöprojekti)

kesä 2017, eri puolilla Helsinkiä

"Läpinäkyvä, kymmenmetrinen kupoli ei voinut jäädä huomaamatta syksyisellä Teurastamon pihalla. Kyseessä on tilapäinen rakennus, joka haastaa pohtimaan, mitä on kestävä kaupunkitila ja kestävä rakentaminen."

 

   – Ilmastokumppanit 28.9.2017

Lähiöfest2017: NCC:n MiniDome-paviljonki Teurastamolla

Työmme

lokaationeuvottelut ja yhteistyömalli, ohjelmasuunnittelu ja -kontaktit, mediayhteistyö

Lähiöfest2017-viikko levittäytyi 10 eri kaupunginosaan. Arkipäivien työpajat veivät eri puolille Helsinkiä. Halusimme kuitenkin myös ‘hubin’ – paikan joka olisi auki koko viikon yleisölle, ja jossa erilaiset toimijat voisivat järjestää tapahtumia. Yhteistyökumppani NCC tarjosi ratkaisuksi “Dome of Visions” -konseptin mukaista MiniDome-paviljonkia. Dome of Visions on yhtiön kunnianhimoinen projekti kestävän kehityksen mukaisesta rakentamisesta ja samalla “uusien ideoiden kasvihuone”. Arkkitehtuuri on tanskalaisen Kristoffer Tejlgaardin, ja se on kiertänyt vuosien ajan eri Pohjoismaissa. Lähiöfest2017-viikolla se tuotiin ensi kertaa Suomeen.

 

NCC vastasi paviljongin rakentamisesta ja tarjosi henkilökunnan pitämään tilaa auki. Sovimme Teurastamon alueen kanssa paikasta ja ohjelmallisesta yhteistyöstä. Toteutimme alueen yrittäjien ja muiden, mm. Startup Refugeesin, kanssa markkinahenkisen illan. Viikonloppuna tilassa oli esim. joogaa ja esityksiä.

 

MiniDomessa pidettiin kaupunkeihin ja kestävään kehitykseen liittyviä tietoiskuja, kursseja ja työpajoja, joista vastasivat Forum Virium ja Sitra. Viimeksi mainittu järjesti myös NCC:n kanssa tilassa Ylen Docventures-ohjelmassa näytetin “Before the Flood”-dokumentin katselutilaisuuden, joka oli yhteydessä myös suoraan lähetykseen. Yhteistyömme Aalto-yliopiston arkkitehtuuriopiskelijoiden kanssa jatkui MiniDomessa. Opiskelijat tekivät videoihin perustuvan näyttelyn Lähi(ö)tori-kurssin töistään, joihin kävi tutustumassa viikon aikana satoja kävijöitä – heidän joukossaan Aalto PRO:n kurssilaiset ja pääseminaarimme kansainväliset vieraat.

 

 

Kumppanit

 • NCC (Dome of Visions -paviljonki)
 • Teurastamo
 • Aalto-yliopisto
 • Sitra
 • Forum Virium
 • Kulttuurikeskus Caisa

ota yhteyttä

 

Urban Practice Oy

Y-tunnus: 2413991-2

 

Paperilaskut: Döbelninkatu 3 b 20, 00260 Helsinki

Sähköiset laskut:  003724139912 / operaattori Maventa 003721291126

 

Urban Practice Oy kerää asiakkaitten ja yhteistyökumppaneiden yhteydenottoja ja ajoittaisia uutiskirjeitä varten. Asiakasrekisteriin kerättyjä henkilötietoja ovat nimi ja sähköposti. Käsittelemme henkilötietoja oikeutetun edun perusteella luottamuksellisesti ja yksityisyyden suojaa kunnioittaen.

 

© Urban Practice Oy 2018  All Rights Reserved